fbpx

Csillagvizsgáló – Videóinterjú Nagy Noémivel, a Müpa tehetségkutató különdíjasával

2023. június 20.

A Müpa tehetségkutatóján különdíjat nyert Nagy Noémit 2021 decemberében ismertem meg az Érdi Jazz Klub egyik koncertjén, ahova Gyárfás István és Szalóky Balázs hozták magukkal, mint a fiatal generáció tehetséges énekesnőjét.

2022 januárjában írtam róla, majd az évvégén meghívást kapott a Müpa tehetségkutatójába, miután többször is fellépett a BJC-ben. Az énekesnő nem az ismert zenei középiskolákba és egyetemekre járt, így a semmiből tűnt elő. Valószínűnek tartom, hogy édesapja, a jazz-zongorista Nagy Iván, aki a Benkó Dixieland Band oszlopos tagja foghatta vissza lányát, amíg az egyetemi tanulmányaival nem végez. Idén, az év elején sikeresen diplomázott Zenekultúra szakon, így a menedzsment sem probléma számára ezekután.

Nagy Noémi Quartet

2022 őszén egy jamen találta ki zenekarát, méghozzá nem akárkikkel képzelte el a jövőjét, az első Pege Aladár bőgőverseny győztesét, Jónás Gézát, valamint a 2022-ben Junior Prima Díjban részesített Horváth Balázs zongoristát kérte fel a zenekarának alapításához. Géza öccse, Jónás Fülöp lett a quartet dobosa. A Müpa Jazz Showcase-re már ezzel a felállással indult, ahol többen is felfigyeltek rájuk. A többit ő maga elmeséli a videóinterjúban, miközben a koncertjeiből is hallhatunk részleteket, hogy a kedves olvasóink biztosak lehessen abban, valóban tehetséges jazzénekesnő került a Csillagvizsgáló sorozatba.

 

Legközelebb Dunaszerdahelyen, a Samaria Jazz fesztiválon hallhatja Noémit a közönség, június 23-án este.

Az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program támogatásával készült.

Fotó: Irk Réka, Sztraka Ferenc

 

 

 

 

Jazz koncertek - Jazz Concerts in Hungary

H K Sze Cs P Szo V
© 2019-24 MagyarJazz / Jazz.hu szakmai jazzportál, szeretett műfajunk, a JAZZ szolgálatában. All Rights Reserved. • Készítette és kiadásért felelős személy: Irk Réka • Kiadó: Jazzponthu Kulturális Alapítvány • 1122 Budapest, Maros u. 28. • Adószám: 19345684-1-43
Az alapítványnak adományt az alábbi bankszámlára köszönettel fogadjuk: 10700770-73692180-51100005