fbpx

Nemzetközi Jazznap: A jazz mint sokkterápia - online!

Kategória
EXTRA
Dátum:
2022-04-28 17:30
Helyszín
Online - a MagyarJazzen látható

A jazznap alkalmából koncerteken túl kerekasztalokat is rendeznek évről évre, idén A jazz mint sokkterápia címmel április 28-án, fél hatkor, a magyar jazz epicentrumában, a Budapest Jazz Clubban. A műfaj egészére, a magyar és a nemzetközi színtér trendjeire, újdonságaira, a koronavírus-járvány és a háború sokkjának következményeire, az (ön)promóció lehetőségeire és egyéb aktualitásokra vonatkozó kérdéseket tekintik át.
Résztvevői: a sokoldalú és kiváló énekesnő, Pocsai Kriszta, többek között a Solati zenekar, Bágyi Balázs együtteseinek és a Winand Gábor Jazz-énekverseny zsűrijének tagja; az Amerikában is komoly karriert indított Szabó Dániel zongorista, aki egy cross-over projekt élén a Magyar Zene Házában, Chick Corea darabjának posztumusz bemutatójával pedig a Müpában lépett fel tavasszal, és – élő kapcsolásban – a Koppenhágában élő Bolla Gábor szaxofonos akinek legújabb kvartettlemeze (On the Move – Stunt Records) április elején a Billboard heti jazzlistáján a 12-ik. A beszélgetést Zipernovszky Kornél jazzkritikus-újságíró és Pallai Péter, a BJC-ben működő Harmónia Jazzműhely alapítója vezetik.
A kerekasztal időpontja: 2022. április 28., 17h30, csütörtök, élő közvetítésben elérhető egyebek között a bjc.hu és a magyarjazz.hu weboldalán valamint a https://www.facebook.com/JazzNap oldalon.

 
 

Üzemelteti iCagenda

© 2019-24 MagyarJazz / Jazz.hu szakmai jazzportál, szeretett műfajunk, a JAZZ szolgálatában. All Rights Reserved. • Készítette és kiadásért felelős személy: Irk Réka • Kiadó: Jazzponthu Kulturális Alapítvány • 1122 Budapest, Maros u. 28. • Adószám: 19345684-1-43
Az alapítványnak adományt az alábbi bankszámlára köszönettel fogadjuk: 10700770-73692180-51100005